30 september Stratos Podium (3)

Stratos Podium bij Otentic Logistics te Oosterhout

Het ondernemersverhaal van Otentic Logistics bij Stratos Podium

Succesvolle financiering voor een 10.000 m2 groot magazijn bij Otentic

“Als je ergens in gelooft en je blijft standvastig, dan kun je het bereiken”. Otentic Logistics gaat fors uitbreiden! Het rond krijgen van bouw- en milieuvergunning en de succesvolle financiering voor een 10.000 m2 groot magazijn duurde bijna twee jaar, maar dan heb je ook wat.

Het magazijn, dat drie loodsen die het bedrijf nu elders op het industrieterrein huurt overbodig maakt, komt op eigen locatie. Achter dit succes staan ondernemers Jack Zagers en Chris Doodewaard. “Samen zet je een stip op de horizon en omdat je telkens stapjes zet, zijn we gedurende het hele proces enthousiast gebleven.”

De bank kijkt niet primair naar wat het kost, maar naar wat het oplevert

Vóór de economische crisis was het financieren van vastgoed ‘redelijk’ vanzelfsprekend. Dat is al lang niet meer zo. Maar, met een goed onderbouwd plan, doorzettingsvermogen en een ‘creatieve’ oplossing kán een succesvolle financiering nog steeds. Dat bewijst Otentic Logistics dat samen met Rabobank en Agentschap NL de financiering rond kreeg voor het nieuwe magazijn. Vandaag gaat het er bij de bank primair niet meer om wat het kost, maar om wat het opbrengt. Blijven klanten, komen er nieuwe bij? Met andere woorden: kan de ondernemer met het nieuwe vastgoed voldoende nieuwe kasstromen genereren? Wat is het opbrengstpotentieel?

Over logistiek dienstverlener Otentic Logistics

Otentic Logistics te Oosterhout verzorgt opslag en aanvullende logistieke diensten voor bedrijven, die goederen in Europa importeren en exporteren. Veel klanten zijn handelsfirma’s. Otentic regelt het hele proces van inklaring, opslag, ompakken en distributie. Logistiek dienstverlener Otentic Logistics ontstond in 2009 door een management buy-out. Directieleden Chris Doodewaard en Jack Zagers namen destijds de Oosterhoutse vestiging van expeditiebedrijf Peterson over. Het bedrijf met 30 medewerkers is sterk toe aan een nieuw magazijn. “Als het straks klaar is staat het nieuwe magazijn direct al voor tachtig procent vol. Een miljoeneninvestering”, zegt Zagers.

Bij het Stratos Podium van 30 september vertellen Jack Zagers en Chris Doodewaard het hele verhaal van ‘stip op de horizon’ tot realisatie.

Programma Stratos Podium 30 september 2015

15.00 uur Inloop en ontvangst bij Otentic, Zeilmakerijweg 8 te Oosterhout
15.30 uur aanvang programma met een filmpje over het Stratos concept
15.45 uur aanvang Stratos Podium met een filmpje over Otentic en het ondernemersverhaal van Jack Zagers en Chris Doodewaard
17.00 uur drankje, borrel, napraten
18.00 uur einde programma.

Neem een collega ondernemer mee

Stratos biedt jou dit Podium graag zonder kosten aan. Wij stellen het wel op prijs indien je een collega ondernemer meeneemt of deze informatie deelt via social media.

Stratos Netwerk voor en door ondernemers

Stratos Podium wordt mogelijk gemaakt door ondernemers, die het Stratos Netwerk ondersteunen door het kosteloos verzorgen van een presentatie voor Stratos Podium of door het sponsoren van een locatie en een drankje.

Schrijf je hier in

Door op 'versturen' te klikken ga je akkoord met de privacy statement en disclaimer van Stratosclub.nl.

Stratos gaat januari 2016 op een bijzondere manier inluiden

Samen met onze partner Van Oers accountancy & advies werken wij aan een spectaculair evenement voor MKB bedrijven uit de regio. Planning januari 2016. Meer info volgt.