rene nieuw

Stratos Podium ’Groeien tegen de stroom in begint met vertrouwen schenken’

Ondernemen in de nieuwe realiteit

Van Loon Elektrotechniek, Beveiligingen en Telecommunicatie in Dongen, met René van Loon als DGA, zit in een fors groeiproces. In feite kent de organisatie zo’n dikke orderportefeuille, dat op dit moment alle zeilen bijgezet moeten worden. Wat ging hieraan vooraf?

Samen met opdrachtgevers om tafel

René van Loon: “Opdrachten binnenhalen op prijs of snelheid is niet meer relevant. Je moet bekijken wat je voor een klant kan betekenen, waar je een klant mee kunt helpen! Wanneer er onderling het besef is, dat men echt met elkaar verbonden is, is het veel eenvoudiger samen naar oplossingen te zoeken. Eigenlijk is sociale innovatie, want daar hebben we het over, niet meer dan met elkaar praten, met elkaar aan de slag gaan, het sámen doen. De wereld is nu eenmaal veel complexer en sneller dan voorheen”.

'Leiden' in plaats van 'leiding geven'

Ook in de organisatie is veel veranderd. Tot voor 2, 3 jaar geleden was René druk met mensen veranderen, teams creëren, mensen overtuigen, doelstellingen formuleren, innovatie toepassen, meten, kortom, bezig echt leiding te geven. Een belangrijk facet zag hij hierbij over het hoofd, namelijk het delen van zijn droom met zijn team. Vandaag de dag is hij bezig met leiden. Hoewel René vertelt dat het bij de huidige transitie het nog steeds vallen en opstaan is, is één ding veranderd. Zijn team kent het gezamenlijk doel, de idealen worden gedeeld. Het is nu ook aan de werknemersom te vertellen wat zij nodig hebben om sámen aan de slag te gaan.

Leiderschap vanuit vertrouwen

Leiderschap vanuit autonomie van de medewerkers leidt  tot vertrouwen. Pas wanneer een leider helder is in zijn grenzen en van daaruit handelingsruimte geeft, is er bij medewerkers ruimte voor gedrevenheid en ontstaat de wil te creëren en mee te bouwen aan de gezamenlijke droom van de organisatie. Oude hiërarchie en een daarbij horende cultuur zijn verleden tijd.

Programma 14 april 2015


15.00 uur        welkom door Josje Mastenbroek van Stratos Netwerk 
                            aanvang programma met twee korte Stratos introductiefilmpjes
15.15 uur        aanvang Stratos Podium met René van Loon + aansluitend rondleiding locatie
16.30 uur        netwerken
17.30 uur        einde programma

Locatie Stratos Podium

Van Loon Elektrotechniek, Beveiligingen en Telecommunicatie, Steenstraat 7d te Dongen

Aanmelden voor het Stratos Podium

Stratos Netwerk en René van Loon bieden jou dit Stratos Podium graag zonder kosten aan. Wij stellen het op prijs wanneer je een collega ondernemer ook enthousiast maakt voor deze bijeenkomst door hem/haar mee te nemen of deze informatie te delen via social media.

 

Schrijf je hier in

Door op 'versturen' te klikken ga je akkoord met de privacy statement en disclaimer van Stratosclub.nl.