Winstgevend werken begint met vertrouwen

een nieuwe vorm van leiderschap

Gisteren pas besloten we om bijeen te komen met onze Stratos Groep. Ook gisteren pas vroeg ik René van Loon (www.vanloon.com) een van de deelnemersof hij tijdens deze bijeenkomst wat meer wilde vertellen over zijn passie die hij zelf betitelt als “zijn paradigma-shift in leiderschap”. Vandaag kijk ik terug op een bijeenkomst met veel respect,

ISS_1061_01188_KL

inlevingsvermogen, passie en diepgaande inzichten die het leiderschap van elke deelnemer/ondernemer weer zullen versterken.

Wat wél werkt!
René van Loon neemt het woord. Het valt op hoe relaxed hij is. Veel rustiger dan bij eerdere gelegenheden. Later in zijn voordracht zegt hij hierover: “Ik heb dit niet voorbereid. Dit vertel ik jullie vanuit mijn passie; mijn gedrevenheid; mijn authentieke zelf. Hiervoor hoef ik niets voor te bereiden.” En zo kwam de presentatie ook binnen. Geheel authentiek. Zonder verdere opmaak of namaak. En dat allemaal nadat ik jaren geleden René het boek “Wat wél werkt” van Alan Seale gaf.

Het roer volledig om
Tijdens zijn presentatie refereert René aan het feit dat ik hem dit boek indertijd gegeven heb en hoe dit zijn kijk op leiderschap veranderde. Het boek gaf de aftrap voor een totaal nieuwe manier van werken, zo vertelt René. Het roer werd volledig omgegooid. Medewerkers werden gestimuleerd vanuit kleine teams met een hoge mate van zelfbeschikking hun doelen te stellen en deze te realiseren. Dit ging natuurlijk niet van de ene op de andere dag. Het is een groeiproces. Een groeiproces voor alle medewerkers en voor hun leider; in dit geval René van Loon en zeker ook voor het managementteam. Een proces van steeds verder ontwikkelen. 

De Semco-Stijl
Tijdens dit proces komt René in aanraking met Ricardo Semler, een Braziliaanse ondernemer. Toen Ricardo begin twintig was nam hij de leiding van het bedrijf van zijn vader over. Een bedrijf dat zeer patriarchaal bestuurd werd. Op een gegeven moment zag Ricardo in dat het echt heel anders moest. Medewerkers kregen veel meer de mogelijkheid zich te ontwikkelen op basis van hun competenties en passie. Ricardo Semler realiseerde ongelooflijke groeicijfers met bijpassende winsten. In een paar jaar tijd werd het kwakkelende bedrijf van zijn vader omgebouwd naar een zeer gezond en winstgevende onderneming. Uiteindelijk werd deze stijl van werken de “Semco-Stijl” genoemd. Een manier van werken die wereldwijd navolging krijgt.

Hoe werkt het
Andere ondernemers raken geïnteresseerd. Er komen vragen, vragen en nog eens vragen. De kernvraag is bij iedereen “Hoe doe je dit; waar begin ik?” René legt uit dat elk bedrijf natuurlijk anders is. Elk bedrijf kent z’n eigen problematiek en z’n eigen cultuur. Dus voor elk bedrijf geldt ook weer een andere implementatie. “Maar” zegt René “de kern is dat er vertrouwen gegeven dient te worden. De leiding dient vertrouwen te geven aan de medewerkers en de medewerkers dienen vertrouwen te geven aan de leiding. Zoals we weten kan vertrouwen ontstaan door authentiek, open en eerlijk handelen. Pas als er vertrouwen is kan de hele transitie naar deze zeer winstgevende vorm van werken beginnen”,

Meer info over Ricardo en de Semco-Stijl bij Nieuwsuur en VPRO Tegenlicht

0 reactie(s)

Laat een reactie achter

Het is een bijzondere reis gebleken om met collega ondernemers te kunnen spiegelen en te sparren. De blik van een vakkundige buitenstaander kan zeer verhelderend zijn.
Kathleen Metz, onderneemster
Kathleen Metz, onderneemster

Prince Kunststofbouw B.V.