Wie niet deelt kan ook niet vermenigvuldigen

Het is een vaak gehoorde uitspraak die velen van ons kennen. Maar hoe werkt dat nou feitelijk voor onszelf? Wat zijn zoal de antwoorden die we ons zelf geven. Willen we kosten beperken? Zijn we van mening dat samenwerken geen garanties geeft en wel een boel risico’s? Om over het personeel nog maar te zwijgen.

wie niet deelt kan ook niet vermenigvuldigen

Bepaal eerst de juiste koers

Doen we dan alles bij voorkeur liever zelf? Als we dieper op voorgaande inzoomen komen we al snel uit bij begrippen als onzekerheid en alles zelf willen of moeten doen. Er zijn altijd zaken die je liever niet wilt delen. De administratie en marketing bijvoorbeeld. De grote valkuil hierbij is echter verlies aan focus op je business. Dat geldt enerzijds voor de kwantiteit, want deze uren kun je niet meer besteden aan de kernactiviteiten van je bedrijf. En ook kwaliteit speelt een grote rol. Je verdient het geld immers alleen door met de juiste opdrachten bezig te zijn. Het is daarom aan te bevelen eerst de juiste koers te bepalen en deze daarna te vertalen in concrete aandachtsgebieden.

Deel kennis met elkaar

Een ander aspect van delen betreft kennis. Natuurlijk bezoeken we allemaal  netwerkevenementen, maar delen we daar kennis of zijn we op zoek naar contacten die ons snel naar een opdracht leiden? Natuurlijk is hier niets mis mee. Maar wat heb jij gebracht dat tot langdurige relaties zal leiden? Er is ook de mogelijk van netwerken in breder perspectief. In verschillende netwerkclubs is het bijvoorbeeld mogelijk om een bestuursfunctie te bekleden of zitting te nemen in een commissie. Hier zetten leden kennis in, brengen samen met anderen iets tot stand. En dat levert weer een enorme bijdrage aan de kwaliteit van de contacten die binnen de club tot stand komen. Een mooie uitdaging om die koers dit jaar ook te gaan varen!

0 reactie(s)

Laat een reactie achter

Rob Pöiesz

Rob Pöiesz

Stratos Blog financieel

De blogs in de categorie ‘financieel’ worden geschreven door Rob Pöiesz

Pöiesz Business Coaching helpt ondernemers het rendement op de inspanning van hun bedrijf te verbeteren. Bijvoorbeeld als je bedrijf goed draait, maar je het gevoel hebt dat er meer uit te halen is. Of juist wanneer de zaken minder goed gaan en rendementsverbetering noodzakelijk is.

Rob Poiesz, business coach & financial expert van Pöiesz Business Coaching laat je de wereld achter de cijfers ontdekken en helder krijgen welke kansen je het beste kunt grijpen. Zijn expertise ligt voornamelijk op het vlak van bedrijven bedrijfseconomisch gezond maken, complexe zaken helder neerzetten en medewerkers creëren met toegevoegde waarde.

Rob Pöiesz is eveneens actief als Stratos Coach.