Wat is leiderschap?

Er zijn veel misvattingen over leiderschap. Veel mensen interpreteren leiderschap als ‘de baas willen spelen’. Een leider wordt ook vaak gezien als iemand die altijd gelijk wil hebben. Vaak wordt het ook verward met het zijn van een tiran of een dictator.

wat is leiderschap jpg

Zes leiderschapsstijlen

Sinds mensenheugenis is ‘leiderschap’ een veel besproken thema. Toch is er pas sinds het begin van vorige eeuw echt wetenschappelijk onderzoek gedaan naar dit fenomeen. Er worden inmiddels zes leiderschapsstijlen onderscheiden:

  • de visionaire leider
  • de coachende leider
  • de relatie gerichte leider
  • de resultaat gerichte leider
  • de commanderende leider en
  • de democratische leider   

Motiverend vermogen van leiderschap

Maar wat zegt ons dit, kunnen we ons afvragen. Ondanks dit steeds voortdurend onderzoek blijft leiderschap een moeilijk te bevatten begrip. De essentie van de meeste definities weten we echter wel. Leiderschap is het vermogen door middel van een visie en een duidelijk doel anderen te motiveren dingen gedaan te krijgen. Dit laatste heeft alles te maken met communicatie en authenticiteit.

Leiderschap ontwikkelen

Nu rijst de vraag ‘Hoe kan ik persoonlijk leiderschap ontwikkelen?’ Er is geen éénduidige  manier om ‘persoonlijk leiderschap’ te ontwikkelen. Een authentiek leider worden is vaak een proces van aangeboren talenten, levenslange ervaring en persoonlijke groei. Daarbij zijn blokkades en innerlijke conflicten van invloed op de persoonlijke ontwikkeling van een leider. Je bewust worden van deze blokkades en conflicten is de eerste stap.

Groei in authenticiteit

Vervolgens zorgt het bewust contact maken met deze blokkades en innerlijke conflicten voor het vinden van oplossingen, waardoor authenticiteit kan groeien. Mensen die aangestuurd worden voelen deze authenticiteit (dit is een onbewust proces) en zijn veel eerder bereid te volgen. Sterker nog, mensen hebben een aangeboren behoefte geleid te worden.

Ze laten dit echter in bepaalde mate toe. Naarmate de leider authentieker is zullen ze meer leiderschap toelaten en beter volgen dan wanneer het leiderschap minder authentiek is.

 

0 reactie(s)

Laat een reactie achter