Het pad van vakman naar ondernemer

Veel mensen denken dat een onderneming wordt gestart door een ondernemer. Meestal is dit niet zo. De start van een onderneming gebeurt vaak door een vakman. Je bent een professional, een specialist in een vakgebied, je werkt voor een baas. Op een dag wil je voor jezelf beginnen. Die gedachte neemt bezit van je. Je bent immers goed in je vak. Hoe loopt dit pad van vakman naar ondernemer? 

van vakman naar ondernemer

Fatale aanname

Veel vakmensen die zelf een bedrijf beginnen, maken de volgende denkfout. Als professional ken ik het vak waarbinnen ik werkzaam ben, dus ken ik ook de business. Dit is de basis van bijna alle zakelijke mislukkingen. Het technische werk (een vak) en de business (het ondernemen binnen een vakgebied) zijn twee totaal verschillende zaken.

De ondernemer, de manager en de vakman

Iedereen die een eigen bedrijf begint is drie personen in één:

  • vakman
  • manager
  • ondernemer

De vakman is een doener, leeft in het heden, doet zijn werk met passie, houdt ervan één ding tegelijk te doen, beheerst de workflow, is een individualist.

De manager is een organisator, een pragmaticus, zoekt orde, status quo, leeft in het verleden, ziet overal problemen, lost deze én ook nog die van de ondernemer, op.

De ondernemer is een visionair, ziet overal kansen, leeft in de toekomst, is een innovator, een strateeg, bedenkt nieuwe manieren om markten aan te boren, denkt in wat-als-situaties. Hij is een motivator en leider.

Handelen vanuit de ondernemer of vanuit de onderneming?

Eigenaren van de kleinere MKB-ondernemingen zijn over het algemeen slechts voor zo’n 5 % ondernemer, voor 10 % manager en voor zo’n 85 % vakman. Hierin ligt dan ook de reden dat veel van deze bedrijven maar moeilijk tot groei en bloei komen. Van bedrijven wordt verondersteld dat ze groeien. Door de groei ontstaan veranderingen. In de meeste ondernemingen wordt gehandeld vanuit de ondernemer, in plaats vanuit de onderneming.

Voor groei is leiderschap nodig

Een onderneming kan niet tot volledige groei komen zonder andere mensen erbij te betrekken. De vakman die start zoekt vaak in zijn relatie- vrienden- of familiekring naar mensen die hem kunnen helpen, die voor hem kunnen werken. Het “vriendjes willen zijn” met je medewerkers is vaak ook de grote valkuil van de vakman die een bedrijf start. Je medewerkers verwachten leiderschap. Liefst authentiek leiderschap. Een duidelijke visie op de toekomst waarin je je medewerkers kunt meenemen. Om “het meenemen in de visie” te kunnen realiseren is een goede communicatie nodig.

Persoonlijke ontwikkeling

Het is zaak de ondernemer in jezelf te ontwikkelen. Het is wenselijk input te krijgen waarmee men over zijn eigen grenzen heen, kan groeien. Om dit te bereiken is business coaching een bijzonder goed middel. Je groeit dan als het ware van vakman naar ondernemer. Je bent sneller in staat een visie te ontwikkelen van een onderneming die ook daadwerkelijk werkt. Je communicatie wordt beter. Je kan beter verwoorden wat jouw doelen zijn. Je kan vanuit authentiek leiderschap communiceren met medewerkers, klanten en andere stakeholders. Een model bouwen dat stimuleert om te ondernemen, in plaats van uitsluitend een vak uit te oefenen.

Geschreven op basis van het Engelstalige boek van Michael Gerber: The E-Myth.

0 reactie(s)

Laat een reactie achter