Succes zonder cijfers

Als ondernemer zijn we voortdurend op zoek naar succes en vaak wordt dit vertaald in euro’s. Maar waar meten wij ons eigen succes aan af? Wat vind jij als ondernemer belangrijk en sluit dit aan bij jouw persoonlijke waarden? Wanneer ben jij als persoon succesvol?

blog economie voor rob

Geld als middel
Natuurlijk is een mooi financieel resultaat iets om trots op te zijn, maar dat zegt nog niets over jouw eigen doel. Albert Einstein verwoorde het 80 jaar geleden als volgt: “Niet alles wat telt, kan geteld worden en niet alles wat wordt geteld, telt”. Genoeg winst betekent nog geen erkenning en waardering van je klanten, leveranciers en medewerkers. En geld is uiteindelijk vooral een middel om je (echte) doelen te realiseren.

Wat levert energie?
Met mij zijn er veel ondernemers, die vooral energie krijgen van de complimenten en positieve referenties die door relaties of medewerkers worden uitgesproken. Persoonlijke motieven als vrijheid, vertrouwen en verantwoordelijkheid zijn de diepere laag van het succes in de meetbare wereld achter de cijfers. Natuurlijk zijn de cijfers van belang, maar realiseer je dat de werkelijke erkenning van jouw bijdragen en inspanningen in andere waarden tot uiting komen.

0 reactie(s)

Laat een reactie achter