Mopperen en klagen

Vele mensen hebben de neiging om te mopperen en te klagen en dat geeft vaak een negatief oordeel over de huidige realiteit. Waar komt mopperen en klagen vandaan en wat voor invloed heeft dit op de werksfeer en organisatie? 

2045

Onvoorspelbare mopperaars
Mopperaars hebben er (vaak onbewust) voor gekozen om hun mentale energie te stoppen in het verbaal kritisch volgen van de ontwikkelingen die hij/zij ziet. In organisaties worden vaak (in de ogen van de mopperaar) rare besluiten genomen en organisaties zijn soms onvoorspelbaar of gedragen zich onhandig. Markten gedragen zich niet altijd zoals je zou willen en collega’s (nog dichter bij) stellen zich niet altijd op, zoals je van een goede collega zou mogen verwachten. Al deze ontwikkelingen geven een bron om lekker te mopperen.

Negatief vs positief
We zien ook vaak cynisme en dat geeft een negatieve kijk op de realiteit en ook op de toekomst, 'het is niks en het wordt ook niks'. Binnen DON werken we alleen voor overheden, grote organisaties die vol zitten met regels en procedures. Hiermee is er niet altijd ruimte tot creativiteit, enthousiasme en positiviteit. Althans, dat is een veronderstelling die niet altijd op gaat. We mogen werken met vele overheden en we zien vele ambtenaren die vol zitten met passie, drive, enthousiasme, creativiteit, doorzettingsvermogen en leiderschap. Het is dus bedrijfsonafhankelijk of er een négatieve grondhouding of een pósitieve sfeer in een organisatie/bedrijf hangt. Het is een keuze of je kiest voor een positieve of een negatieve grondhouding. Iedereen heeft hierin een keuze!

De volgende twee statements zijn wezenlijk verschillend:

• Ik wil dit jaar drie nieuwe klanten of;
• Ik kies ervoor om drie nieuwe klanten te contracteren

Mentor en leiderschap
Kiezen impliceert dat je jouw tijd, talent, leervermogen en acties organiseert rondom het bereiken van je eigen resultaten waar je zelf voor hebt gekozen. De uitdaging van ons allen is om je eigen optreden en beslissingen kritisch te bekijken (of nog beter, door een eigen mentor te laten bekijken). Immers, wie is echt goed om in z’n eigen spiegel te kijken of durven te kijken? Deze spiegel, die een mentor je goed voor kan houden heeft mij enorm geholpen om meer eigenaarschap en verantwoordelijkheid te delen met vele collega’s en leermomenten om te zetten in positiviteit. Klagen en mopperen heeft mij niet geholpen om verder te komen. Een positieve grondhouding en mensen accepteren zoals ze zijn heeft mij wél enorm geholpen.

0 reactie(s)

Laat een reactie achter

Stratos Blog leiderschap

De blogs in de categorie ‘leiderschap’ worden geschreven door Donald Bezemer

Met ruime kennis, ervaring en inlevingsvermogen kan Donald binnen veranderingsvraagstukken de juiste flow laten ontstaan. Met een grote passie voor Assetmanagement helpt Donald om de doelstellingen van zijn klanten met succes te realiseren. Ja zeggen betekent ook DOEN. 

Als oprichter en mede-eigenaar van het prachtige bedrijf DON Bureau weet Donald van aanpakken. Donald mag zich ook ambassadeur noemen van Brabants Besten. Een nominatie die staat om andere ondernemers te ondersteunen, te begeleiden rondom het thema 'sociale innovatie'. 

Donald Bezemer is eveneens actief als Stratos Coach.

 

 

Reactie plaatsen

Door op 'versturen' te klikken ga je akkoord met de privacy statement en disclaimer van Stratosclub.nl.