Minder werken, meer ondernemen

Zou jij meer tijd (over) willen hebben om meer (echt) te kunnen ondernemen in plaats van nóg meer uren te maken in je huidige werkzaamheden? Ben je op zoek naar een betere balans tussen werk en privé? Zou je graag wat efficiënter willen werken en minder operationeel bezig willen zijn? Wil je het niet meer alléén doen?

minder werken, meer ondernemen

Hot item

Gezien de hoeveelheid managementboeken die over het onderwerp ‘minder werken, meer ondernemen’ of variaties hierop verschijnen, mag je stellen dat dit  thema leeft. Jij bent niet de enige ondernemer die hiermee worstelt. Je ben met velen. Maar is dit een geruststelling? Kan je hier wat mee?

Ideeën die helpen

Hoor jij ook bij de ondernemers, die nog zoekende zijn op het gebied van ‘minder werken, meer ondernemen’, dan bieden we je hieronder níet de oplossing. Maar wel enkele ideeën of inzichten waar je mee verder kunt. Je kan aan de slag gaan met:

  • Prioriteiten stellen  
  • Slimmer werken
  • Tijd creëren
  • Samenwerken          

Prioriteiten stellen

Er is een heleboel werk te doen en weinig tijd. De druk is hoog, de to do lijst lang. Ga voor jezelf eens na waarom er zo veel werk te doen is en waarom jouw lijst zo lang is geworden. In veel gevallen komt het namelijk neer op een gebrek aan prioriteiten stellen. Een lange lijst afwerken werkt ontmoedigend en leidt tot treuzelen. Je wordt er bovendien ook niet echt happy van.

Concentreer je op een tot drie zaken. Wanneer je deze goed en degelijk afwerkt, geeft dit je een voldaan en lekker gevoel in plaats van een gevoel van teleurstelling. Bijvoorbeeld omdat het weer niet gelukt is het werk, dat je voor die dag gepland had, af te krijgen. Het lijkt dus of je minder werkt levert als je naar je to do lijst kijkt. Maar het werk dat je verzet door daar de juiste prioriteit aan te geven heeft veel meer met ondernemen en strategische keuzes te maken dan alle kleinere to do’s.

Slimmer werken

Met slimmer werken bedoelen we werk en (productie)processen beter aanpakken. Processen inkorten, efficiënter werken. Een mooie bijkomstigheid is dat slimmer werken vaak ook te maken heeft met minder kosten. Kijk hoe je processen kunt verkorten. Toon draadkracht wanneer het nemen van besluiten ten koste gaat van jouw productiviteit of processen. Minder werken door tijd te sparen en meer tijd hebben voor ondernemen, ontwikkelen en groeien.

Schakel  om slimmer te werken vooral je eigen klanten en leveranciers in. Deel je vragen met hen en vraag om ideeën hoe te verbeteren. Vergeet vooral niet  je eigen personeel en vraag hen om suggesties. Het verhoogt bovendien hun betrokken- en verantwoordelijkheid.

Tijd creëren

De meeste ondernemers volgen hun passie. Het absolute geloof in het succesvol kunnen maken van een bepaald product of dienst geeft hen de juiste drive. De juiste motivatie om te bouwen aan hun overtuiging en hun bedrijf verder te ontwikkelen. Dat kost heel veel tijd. En heel veel werk.

Het kan slim zijn om uit te zoeken of jouw huidige manier van veel werken, weinig ondernemen  je belemmert om gelukkiger te zijn. Wat denk je ervan om vrije uren voor jezelf te gaan creëren? Uren die jou en anderen om je heen gelukkig maken? Uren van vrijheid. Diezelfde vrijheid, waar jij als ondernemer ooit voor hebt gekozen. Tijd om te werken aan je passie. Minder werken, maar meer ‘gelukkiger’ ondernemen dus. Met meer balans tussen werk en privé.

Samenwerken

Samenwerken kan op verschillende manieren aangepakt worden. Je kan een betere samenwerking nastreven binnen jouw bedrijf met je eigen werknemers, je teamleden of afdelingen onderling. Of je kan op zoek gaan naar samenwerking met bedrijven of organisaties in hetzelfde vakgebied. Of een partij zoeken die juist een aanvulling op jouw bedrijf kan leveren.

Samenwerken binnen jouw bedrijf

Samenwerken met verschillende mensen, ieder met eigen karaktereigenschappen, is niet altijd even makkelijk. Een succesvol team bestaat daarom altijd uit mensen met verschillende persoonlijkheden en verschillende kwaliteiten. Immers, niet iedereen is even goed in luisteren, werkt even efficiënt, ziet alle details. Maar dat is geen enkel bezwaar wanneer er ook mensen in een team zijn die juist erg ondernemend en gedreven zijn, nieuwe strategieën bedenken en energie meebrengen.

Samenwerken met andere partners

Ben je ervan bewust dat een samenwerking tussen twee bedrijven in verschillende fases verloopt. Waarschijnlijk ben jij de ondernemer die het initiatief neemt. Na een kennismaking en oriëntatie kan samen vorm worden gegeven aan een plan. Daarna is het vooral belangrijk om ‘te doen’, bij te schaven, te ontdekken en leren elkaar te vertrouwen. Door méér samen te werken aan een gezamenlijk doel kost het je minder uren, ben je minder aan het ‘werken’ en wordt er meer ondernomen.

De theorie

Bovenaan in deze blog hebben we kunnen constateren dat jij als ondernemer niet de enige bent die worstelt met het dilemma dat je minder wilt werken en meer ondernemen. Er zijn legio managementboeken, die de oplossing beloven. Boeken met veelbelovende titels als ‘Minder werken, meer verdienen”. Of  ‘Minder doen, meer bereiken’. Voldoende stof om je in te verdiepen, maar het blijft theorie. Net als de ideeën die hierboven zijn geopperd.

De praktijk

Een snellere en bewezen oplossing kan de praktijk zijn. Leren van en luisteren naar een andere ondernemer. Een ervaringsdeskundige, die dit dilemma onmiddellijk herkent en/of al heeft getackeld. Of nog beter: luisteren en leren van de bevindingen van een héle groep van gelijkwaardige ondernemers uit verschillende branches, die jou heel graag de kennis en ervaring gunnen, die zij zelf hebben opgedaan.

Kijken in de keuken van een andere ondernemer

Er bestaat een concept waarbij ondernemers  jou letterlijk in hun eigen keuken laten kijken. Waarbij je recepten mee naar huis mag nemen die jou aanspreken. Waarmee  jij als ondernemer je voordeel kan doen. Waarbij jij met een kleine aanpassing in de ingrediënten voor jouw bedrijf de allerbeste ‘chocolade bakt’.

Kennis maken met zo’n (Stratos) groep?

Wil jij ook ondernemers treffen, die het leuk vinden om met jou te delen? Die in jou geen concurrent of bedreiging zien omdat (nieuwe) groepen zo geformeerd worden dat er een mix aan sectoren is? Wil je weten hoe zo’n vaste groep van ondernemers in het echt werkt?  Weten wat jouw rol in een groep is? Laat je gegevens achter en wij nemen contact met je op of lees verder wat een Stratos Groep voor jou kan betekenen.

0 reactie(s)

Laat een reactie achter

auteur: Josje Mastenbroek

auteur: Josje Mastenbroek

Blogs over Stratos Club

De blogs in de categorie ‘Stratos Club’ worden geschreven door Josje Mastenbroek

Josje Mastenbroek is sinds 2000 de drijvende kracht achter Stratos ondernemersvoorondernemers. Josje heeft een achtergrond in de pr + communicatie.

Zij heeft veel affiniteit met ondernemers en het ondernemerschap en weet daarom als geen ander wat er bij jou als ondernemer speelt.

 

Meer weten over Stratos Groepen?

Door op 'versturen' te klikken ga je akkoord met de privacy statement en disclaimer van Stratosclub.nl.