Maak indruk op je toekomstige financier door jouw idee goed te onderbouwen

Regelmatig krijg ik de vraag van ondernemers en mensen die ondernemers ondersteunen om een lijstje met financieringsmogelijkheden of financiers te maken. Nou, dat is een gemakkelijke vraag. Zo’n lijstje kan ik heel snel maken. Maar heb je daar dan wat aan vraag ik me dan af. Een lijstje met adressen of financieringsregelingen en websites zal de gemiddelde ondernemer niet veel helpen. Je bent dan hooguit 1 stap verder en hebt de financieringsmarkt in beeld.

Een goede voorbereiding is het halve werk
Maar hoe jij je kans op financiering vergroot en wat je allemaal moet doen om in aanmerking te komen voor de financiering zal je na het lezen van die informatie niet veel helpen. Veel ondernemers maken de fout om totaal onvoorbereid op een financier af te stappen. De kans dat je dan een financiering binnensleept is erg klein. Een goede voorbereiding is noodzakelijk om tot het gewenste resultaat te komen. Dat betekent dat je niet naar een financier moet gaan met een idee, maar met een kant en klare financieringsvraag.

Toets je idee met anderen
Om te komen tot een kant en klare financieringsvraag moet je jouw idee toetsen bij diverse partijen die er iets zinvols over kunnen zeggen. Dat zijn marktpartijen, collega’s, toeleveranciers, afnemers, kennisleveranciers e.d.. Ook moet je  de financiële haalbaarheid van het idee testen met financiële mensen. En uiteindelijk moet je een gevoel gaan ontwikkelen dat het best een goed idee zou kunnen zijn waar je mee bezig bent. Als anderen jouw idee ook goed vinden, en met anderen bedoelen we niet de buurman of je familie, maar mensen die er verstand van zouden kunnen hebben, dan wordt het wellicht een haalbaar idee. Zeker als de investeringen overzienbaar zijn, de terugverdientijd kort, de cashflow te onderbouwen e.d. .

Onafhankelijke partij
Om te beoordelen of een haalbaar idee ook een financierbaar idee is moet je ervaring en kennis hebben over de actuele situatie in de financieringsmarkt. In dat laatste zit de toegevoegde waarde van REWIN als onafhankelijke partij. Van financieel haalbare ideeën gerealiseerde financieringen maken. De actuele financieringskennis is daarvoor aanwezig. Dan pas heb je wat aan een lijstje met financiers of regelingen die in jouw geval van toepassing zou kunnen zijn. Financiering is maatwerk!

0 reactie(s)

Laat een reactie achter

Agenda