Lang leve de stagiaire!

Het zal je niet ontgaan zijn dat deze dagen de hogescholen en universiteiten hun deuren weer hebben geopend en duizenden eerstejaars weer enthousiast starten met hun studie. Eerst de introductietijd, aansluitend de opening van het (academische) jaar en dan begint het echte werk: vier jaar studeren.

Lange leve de stagiaire!

Vandaag de dag verloopt dat toch echt even anders dan in mijn tijd. Nu ligt het accent op het halen van studiepunten, doorstuderen en afstuderen. Waar ik toch echt wel alle tijd had om mij bezig te houden met de studievereniging, het organiseren van reizen, etc. Jammer dat dit vandaag de dag niet meer zo gewaardeerd wordt.

Studie en praktijk
Gelukkig zien we wél een steeds grotere groep studenten van de universiteit die zich realiseren dat een stuk praktijkervaring hen helpt de studie in het juiste perspectief te plaatsen. Studenten die hun studie even on hold zetten en een (half) jaar stage en/of werkervaring op doen in de praktijk.

Verfrissend in optima forma
Toppers zijn dit, deze studenten, die wij als werkgevers zouden moeten omarmen en de kans geven te leren. Hiermee kom ik dan ook tot een gemeend pleidooi: geef studenten een stageplaats en laat hen kennismaken met je bedrijf. Verfrissend voor jou als werkgever om geïnformeerd (en soms geconfronteerd) te worden met moderne denkwijzen, computerprogramma's, leefstijlen en gretigheid te leren. Verfrissend voor collega's om ervaring te mogen delen en doorgeven en voor studenten om te leren in de praktijk.

Ja, natuurlijk kost het je weer wat tijd om stagiaires te begeleiden, maar die tijd verdien je dubbel en dwars terug door wat zij terugbrengen in je bedrijf.

Workshops voor studenten
Komende week gaan wij weer volop studenten ontmoeten. Dan start voor ons als Lefit weer onze maandelijkse workshop op de TU Delft. Hierin adviseren wij studenten die tegen het afstuderen aanlopen, op welke wijze zij zich het beste voor kunnen bereiden om hun (droom)baan te vinden bij een werkgever in Nederland. Een week later is de workshop bij Avans Hogeschool voor HR studenten, om inzicht te krijgen in de eigen persoonlijke presentatie bij een sollicitatiegesprek.

Activiteiten waar wij graag aan meewerken en waar ik blij word van de enthousiaste studenten die informatie opzuigen en verwerken. Uiteraard hebben onze eigen oud-stagiair (en inmiddels volwaardig consultant), alsmede onze nieuwe stagiair, een rol tijdens deze workshops.

Misschien dat jij en jouw organisatie een volgende keer ook tijd willen maken voor een stagiaire of opdracht van een student om hen en je bedrijf te helpen!

0 reactie(s)

Laat een reactie achter

Stratos Blog hrm

De blogs in de categorie ‘hrm’ worden geschreven door Paul de Beijer

Paul de Beijer is sinds 2009 partner bij Lefit Recruitment – Interim & Coaching te Breda. Lefit verbindt opdrachtgevers en hoger opgeleide (interim)professionals en is overwegend actief in de domeinen ICT, Sales & Marketing & HR. 

Paul heeft organisatiewetenschappen gestudeerd aan de Tilburg University en is o.a. als HR adviseur werkzaam geweest bij KPN en ArboNed. Zoek jij nieuwe (tijdelijke) collega’s of denk je wel eens aan een andere functie, neem dan vrijblijvend contact met Lefit op voor informatie.

 

Reactie plaatsen

Door op 'versturen' te klikken ga je akkoord met de privacy statement en disclaimer van Stratosclub.nl.