Is dit het begin van de economische lente?

Tja, als je naar de laatste paar jaren kijkt kan het alleen maar beter worden nietwaar? Het jaar 2013 werd gekenmerkt door afnemende investeringen bij ondernemers. waarbij zelfs een naoorlogs dieptepunt werd bereikt. De oorzaken daarvoor staan dagelijks in het financiële nieuws. Ik ga ze niet herhalen.

Tijd voor goed nieuws. Ook bij ons was het het afgelopen jaar rustig; weinig investerende en financieringsvragende ondernemers kwamen bij REWIN aan de poort. Maar het goede nieuws is dat zo omstreeks half november er een ware hausse, in vergelijking met een doodstil voor- en najaar, aan projecten en investerende ondernemers voorbij kwamen.

Is dit het begin van de economische lente?

En zo ja, dan zou ik die dateren op 15 november 2013. Er zijn daarna al verschillende artikelen geschreven in het financieel economische nieuws waarin men deze trend meende te bespeuren. Ondernemers lieten zich de afgelopen jaren natuurlijk met recht afschrikken door alles wat we meegemaakt hebben. En natuurlijk was de financieringssituatie niet ideaal. Het bleek in toenemende mate moeilijker om vertrouwen in nieuwe plannen te onderbouwen en over te brengen op financiers. Maar ook hier is goed nieuws in aantocht. Er is licht aan het eind van de tunnel. Nu nog even doorpakken ondernemers, even volhouden!

In Brabant zien we dat BOM (Brabantse Ontwikkelings Maatschappij) nieuwe middelen heeft gekregen om innovatie en groei aan te jagen. Dat geld zal samen met marktpartijen worden ingezet. We zijn bezig om een nieuw netwerk van informal investors op te richten in Brabant en ook verwachten wij weer middelen te gaan krijgen om plannen te versterken voordat ze naar de financier gaan. Allemaal noodzakelijke onderdelen om het vliegwiel weer enigszins in beweging te gaan krijgen. We zullen dat echter wél gezamenlijk voor elkaar moeten zien te krijgen. Marktpartijen zullen moeten aanhaken, ondernemers moeten hun plannen weer afstoffen en opnieuw actualiseren en durven in te brengen bij financiers. De toekomst is geweldig!

0 reactie(s)

Laat een reactie achter