Inspiratie nodig? Ga op vakantie!

Heeft vrije tijd effect op je manier van denken? Is een vakantie noodzakelijk om alles op een rijtje te zetten? Lees de voordelen van een last-minute naar de zon voor jouw brein! 

OBBZW50

Inventief tijdens werktijd?
Wanneer krijg jij de beste ideeën? Meestal niet op moment dat je hard aan het werk bent of als je midden in een vergadering zit. De beste ingevingen krijgen ik op moment dat ik niet aan het werk ben. Herken je dit?

Vrije tijd heeft effect op je denken
Hoe zou het komen dat je de beste ideeën krijgt op moment dat je vrij bent? Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat op moment dat je vrij bent, je hersenen daarop reageren. Er komen zogenaamde Alfa-hersengolven vrij. Die zorgen ervoor dat je jezelf zowel ontspannen als alert voelt en tevens je energieniveau zich aanpast. Aangezien je dan niet aan het ‘werk’ bent en niet bezig bent met werkzaken, is er de gelegenheid om nieuwe dingen te bedenken. En je op die manier nieuwe ideeën genereert!

Spontane brainstorm
Vakantie is bij uitstek het moment om tot nieuwe geweldige ideeën te komen omwille van de volgende redenen:

  • Je voelt je (na enige tijd) lekker relaxed waardoor de Alfa-hersengolven op gang komen;
  • Je krijgt nieuwe inspiratie door nieuwe dingen te bezichtigen, nieuwe plekken te bezoeken en nieuwe mensen te ontmoeten. Dit wekt nieuwe associaties op!
  • Je krijgt tijdens de vakantieperiode de kans om nieuwe ideeën uit te broeden door ze uit te schrijven of door aantekeningen te maken in je telefoon.
  • Pak je koffers!

Dus als je een nieuwe ingeving nodig hebt: stop met prakkezeren en ga op vakantie! Vakantie vieren is voor mij één van de meest productieve periodes van het jaar! Geniet van je vrije dagen en hopelijk kom je ook tot creativiteit die je vooruit gaat helpen! 

0 reactie(s)

Laat een reactie achter

Stratos Blog marketing

De blogs in de categorie ‘marketing’ worden geschreven door Rencia Schilder

Na 15 jaar hands on ervaring binnen marketing- en communicatie heeft Rencia Schilder nu haar eigen bedrijf Mpact Marketing. Door alle kennis die Rencia heeft opgedaan binnen zeer diverse branches en functies voelt zij direct aan wat er speelt in bedrijven.

Rencia is opgegroeid als benjamin binnen een ondernemersgezin, waar de klant ‘koning’ was. Klantbehoeften ventileren, snel schakelen, bijspringen en communicatieve vaardigheden zijn haar met de paplepel ingegoten.

Reactie plaatsen

Door op 'versturen' te klikken ga je akkoord met de privacy statement en disclaimer van Stratosclub.nl.