Ik ben lui, chaotisch en onbetrouwbaar!

Soms in mijn leven word ik geconfronteerd met de vraag wat mijn beste eigenschappen zijn. De eerste paar keer is het altijd zoeken naar een antwoord, maar ik heb ondertussen hier een antwoord op waar veel IT'ers ook gebruik van kunnen maken. Mijn beste eigenschappen zijn namelijk lui, chaotisch en onbetrouwbaar en dat geldt volgens mij voor vele vakgenoten

ik ben lui, chaotisch en onbetrouwbaar

Luie mensen bijvoorbeeld zoeken altijd naar structurele oplossingen. Die houden er niet van om dezelfde dingen vaker te toen. Luie mensen proberen ook de omgeving zo in te richten dat ze hun werk zonder verstoring kunnen uitvoeren. Zelf roep ik al jaren dat ik iets fout doe als ik het druk heb. Gelukkig maak ik weinig fouten en heb ik dus ook niet vaak druk. Luie mensen zijn ook ideaal voor complexe problemen. Die lossen ze namelijk op met eenvoudige oplossingen. Elke organisatie zou op belangrijke posities luie mensen moeten hebben. Zij zorgen voor rust, stabiliteit en flow in de werkzaamheden.

Chaotische mensen hebben een holistische kijk op zaken, weten signalen met elkaar in verband te brengen en komen met onverwachte oplossingen voor problemen. Chaotische mensen zijn in staat een model in hun hoofd op te bouwen en vanuit dit model te werken. Zij hebben geen tijd voor aardse zaken als een opgeruimd bureau, todo lijstjes en agenda afspraken. De wereld moet verbeterd worden tenslotte. Deze mensen leven in hun hoofd, een verstoring bij het opbouwen van hun model wordt als zeer onwenselijk gezien. Zij komen daardoor ook vaak verstrooid over. Sterker nog, dat zijn ze ook. Het is mij bijvoorbeeld in een maand tijd twee keer gelukt om benzine in een diesel auto te gooien en ik kan je verzekeren, dat is niet goed voor je auto. Chaotische mensen zijn de architecten van de toekomst, de wereldverbeteraars en de uitvinders.

Onbetrouwbare mensen weten ons altijd weer te verrassen. Zij zijn prima in staat regels te bedenken en deze regels als eerste te overtreden. Dit zijn de mensen die de “status quo challengen”. Dit doen wij al jaren zo is voor hen de rode lap die ze ertoe brengt om het juist eens anders te gaan doen. Zij zijn degenen die niet de geijkte paden volgen, maar altijd op zoek zijn naar nieuwe wegen. Deze mensen zijn de “early adopters” die beta versies al als mainstream beschouwen. Onbetrouwbare mensen zijn de nieuwsgierigen onder ons, de mensen die kleur in ons leven brengen.

Zoals ik al meldde, volgens mij eigenschappen waar veel IT'ers c.q. software engineers zich in kunnen herkennen. Zaken structureel oplossen, vanuit een niet gedocumenteerd model in ons hoofd werken en een hang naar nieuwe tools en architecturen. Aardse zaken als deadlines, standaarden en budgetten worden daarbij alleen maar als hinderlijk ervaren.

Als dit mijn positieve eigenschappen zijn wat zijn mijn negatieve eigenschappen dan wel niet. Ook aan deze vraag ontkom ik dan niet. Hier kan ik een lange lijst van eigenschappen opnoemen, maar ik zal volstaan met de top twee. Zo heb ik in ieder geval optisch meer positieve dan negatieve eigenschappen. Die twee zijn overigens creativiteit en overtuigingskracht. Ik ben heel creatief in het verzinnen van argumenten waarom negatieve eigenschappen positief zijn en weet mijzelf en mijn omgeving daar ook nog van te overtuigen.

1 reactie(s)
  • Maarten van der Put schreef op 01-11-2016

    Dhr.

    Geweldig, dat verklaard veel! Bedankt.

Laat een reactie achter

auteur: Dick Stegeman

auteur: Dick Stegeman

Stratos gastblogger

Ondernemers uit het netwerk van Stratos bloggen voor Stratos

Gastblogger deze keer Dick Stegeman.

Dick is deelnemer (zo heten de medewerkers) van Ihomer, een zelfsturende IT organisatie, auteur van het boek “Een beetje anders” en Stratos Coach voor Stratos groepen.

Meer weten over Stratos Groepen?

Door op 'versturen' te klikken ga je akkoord met de privacy statement en disclaimer van Stratosclub.nl.