Het effect van bedrijfsprocessen op jouw resultaat

Ondernemers starten vaak vanuit passie een bedrijf. Gaandeweg komen zij er achter dat sommige zaken niet zo soepel lopen als ze verwacht of gehoopt hadden. Daar zijn tal van oorzaken voor te bedenken. Als ondernemer heb je namelijk te maken met veel bedrijfsprocessen, die effect hebben op je eindresultaten.

effect processen bedrijfsresultaat

Je hebt te maken met klanten, medewerkers, leveranciers, productiestromen. Allemaal onderdelen van de processen in jouw bedrijf. Processen die een groot effect kunnen hebben op jouw bedrijfsresultaat

Herkenbaar?

Ondernemers die met vragen zitten over hun bedrijfsvoering? Die zich afvragen: zit er meer in, maar wat? Iets loopt niet goed, maar je kunt er de vinger niet op leggen? Dit zijn zaken waar legio ondernemers tegenaan lopen. De kracht van veel ondernemers komt namelijk voort uit hun passie, dé reden waarom zij een eigen bedrijf zijn gestart. En vervolgens laten de cijfers zien dat de resultaten niet zijn waar ze wel op hadden gehoopt hadden. Voor veel ondernemers is dit een zeer herkenbare situatie.

Leer het effect van je bedrijfsprocessen herkennen

Het kan bijzonder verhelderend zijn wanneer ondernemers de stap durven te zetten om de confrontatie aan te gaan met het effect van de verschillende bedrijfsprocessen op hun  resultaten. Door bijvoorbeeld een expert, een business coach  in te schakelen, die pijnpunten (met respect)  naar boven kan halen en vooral veel vragen stelt. Vragen als “of een automatiseringsproces wel geoptimaliseerd is, medewerkers wel op de juiste plaats zitten. Of de marktbenadering wel juist is en hoe het met de inkoopkant is geregeld”. Vragen die kunnen herleiden en achterhalen wat de kosten van al die verschillende processen zijn.

De wereld achter de cijfers

Na een aantal sessies gaat de ondernemer daar waar hij eerst alleen getallen zag de daadwerkelijke cijfers zien. Cijfers waarvan nu de oorzaak bekend en de betekenis helder is, veel bruikbaarder worden. De ondernemer leert als het ware ook ‘de wereld achter de cijfers’ kennen. Het kan verbluffend waardevol zijn wanneer je ineens tools in handen krijgt om zelf invulling te geven aan een verbeterslag. Een slag die je kan maken om eindresultaten te verbeteren.

0 reactie(s)

Laat een reactie achter