Het effect van loslaten

Jij als ondernemer weet welke richting je op wil met je bedrijf.  Ook weet je dat jouw bedrijf pas succesvol is, als de neuzen van je werknemers die kant op staan.

economie voor rob

Je steekt veel tijd en energie in teamspirit en je staat open voor zowel positieve als negatieve feedback vanuit  de werknemers. Onder tussen heb je regelmatig gesprekken en vergaderingen over de richting die je op wil en over de werksfeer die je graag ziet ontstaan. Maar er verandert te weinig. Deze situatie is vast voor velen herkenbaar.

Maar hoe pak je dat aan? Moet je strenger zijn? Wat moet je bijvoorbeeld doen om terug te keren van  vakantie, zonder dat je weken nodig hebt om alle achterstanden weg te werken?

Onze Koning heeft tijdens zijn laatste troonrede het antwoord gegeven: “Om daar goed mee om te gaan, zijn een vaste koers en duidelijke keuzes nodig.” De uitdaging is om vanuit jezelf deze stelling in de praktijk te brengen en hieraan vast te houden. De keuzes die je vervolgens maakt wijken niet af, maar leiden rechtstreeks naar jouw doel. Het is de medewerkers duidelijk dat zij alle vrijheid, vertrouwen en verantwoordelijkheid krijgen om met elkaar jouw koers vorm te geven.

En voor jou, beste ondernemer, geldt: loslaten en erop ver trouwen dat vrijheid, vertrouwen en verantwoordelijkheid het beste in je medewerkers naar boven haalt. Pas dan ben je Resultaat Gericht bezig met je mensen. Want hoeveel is het jou waard om terug te keren van vakantie en te constateren dat je geen achterstanden hoeft weg te werken?

 

 

0 reactie(s)

Laat een reactie achter

Agenda