Employability en ik: Hoe inzetbaar zijn wij eigenlijk?

Het jaar van de kanteling, transformatie en innovatie. Na jaren van stijgende werkloosheidscijfers lijkt 2016 eindelijk het lang verlangde kanteljaar te worden. De jeugdwerkloosheid daalt sterk en ook de werkloosheid onder 45 plussers daalt eindelijk. Tegelijkertijd transformeert onze economie in hoog tempo

hoe inzetbaar zijn wij eigenlijk

als gevolg van toenemende digitalisering, automatisering en robotisering. Nieuwe ontwikkelingen (Internet of things, 3D printing, thuisbezorging van ‘van alles en binnen zeer korte tijd’, etc) integreren in hoog tempo in onze samenleving.

Deze ontwikkelingen bieden veel nieuwe kansen maar zorgen ook dat oude businessmodellen verdwijnen en succesvolle bedrijven in het verleden en heden zich zeer snel moeten aanpassen om mee te blijven spelen in de toekomst.

Wat betekent dit nu voor jou en mij?
Meer dan ooit is zeker dat datgene waarvoor je bent opgeleid op school of universiteit al bijna verouderd is als je klaar bent. Op een congres waar ik recent was voorspelde een futuroloog bijvoorbeeld dat ruim 50% van de functies binnen nu en tien jaar ingrijpend zullen wijzigen. Sta eens even stil bij je eigen functie en vraag je af wat er nog overblijft als computers en robots de standaardtaken kunnen overnemen?

Spannend perspectief
Want we gaan met zijn allen toch een geweldige toekomst tegemoet? Met een auto die zelf rijdt (chauffeurs), de computer die in het ziekenhuis scans en foto's analyseert en vergelijkt om met een advies te komen (medici) of de software die de boekhouding in de cloud zelf invoert, vergelijkt en verwerkt (financiële administratie).

Gaaf toch? Mwa zullen de meesten van u zeggen. Zal wel zo'n vaart niet lopen. Nou, misschien niet maar stel je eens voor indien het wel allemaal werkelijkheid wordt! Maar wat wel overeind blijft is, dat om deel uit te kunnen maken van de vernieuwde en continu veranderende samenleving zullen u en ik moeten blijven investeren in onze kennis en vaardigheden.

Permanent education
Blijven leren (education permanence) wordt de standaard. En eigenlijk is dat niet zo gek. Als je een huis koopt vraagt het ook onderhoud om mooi te blijven en als je er een tijdje in woont moet je soms investeren in een nieuwe badkamer of dakkapel om het te laten aansluiten bij je levensfase en gebruik. Toch zullen de meeste mensen afgelopen jaren meer in hun huis hebben geïnvesteerd dan in zichzelf, terwijl jij degene bent die datzelfde huis moeten blijven opbrengen en financieren!

Investeren in jezelf en je werknemers
Laten we die mooie innovaties samen omarmen en genieten van de toegevoegde waarde die zij bieden. Blijf echter ook in jezelf investeren om te vernieuwen, aan te passen en voorop te lopen in jouw vakgebied. Denk hieraan en bereid je voor op jouw plannings- en beoordelingsgesprekken. Komende maanden komen ze weer massaal voorbij. Kijk eens samen vooruit met je (HR)Manager en benoem de ontwikkelpunten van jezelf en je werknemers. Lukt dat niet of wil je eens vrijblijvend sparren? Lefit biedt employability coaching voor bedrijven en werknemers aan. In een drietal gesprekken kringen wij werknemers (terug) in de drivers seat en maken wij de werkhorizon concreet.

Zeg eens eerlijk wanneer heb jij voor het laatst echt in jezelf geïnvesteerd? 

================================================================

Heb jij tips hoe te werken aan de eigen employability? Reageer dan met jouw suggesties op deze blog!

1 reactie(s)
  • H. Steinfort schreef op 23-11-2016

    Employability en ik: Hoe inzetbaar zijn wij eigenlijk? daar zet ik vraagtekens bij!?!?

    Over onderstaand stuk heb ik commentaar aan de hand van een praktijk voorbeeld: Spannend perspectief Want we gaan met zijn allen toch een geweldige toekomst tegemoet? Met een auto die zelf rijdt (chauffeurs), de computer die in het ziekenhuis scans en foto's analyseert en vergelijkt om met een advies te komen (medici) of de software die de boekhouding in de cloud zelf invoert, vergelijkt en verwerkt (financiële administratie). Mijn vrouw is ca. 2 jaar geleden naar een specialist in het ziekenhuis geweest naar aanleiding van klachten in haar hand. Er zijn toen onderzoeken gedaan en foto's gemaakt. Toen zij een tijdje later voor de uitslag van de specialist kwam zei deze dat de foto's door zowel een computer als hemzelf waren beoordeeld en daar kwam een zeer vreemde uitslag uit namelijk: MET HAAR KNIE WAS NIETS AAN DE HAND! Ze had het daarna over dat ze voor haar hand was geweest, maar de specialist hield vol dat haar knie niets mankeerde! Wie is er nu gek, de computer, de arts of mijn vrouw? Persoonlijk zeg ik de arts en de computer! Men vertrouwd en leeft veel teveel als de computer maakt geen fouten! Dit is volstrekte nonsens, want de programmeur is een mens en ook die kan blunders maken. Nee de mens luistert veel te veel naar wat een computer zegt, en daar stel ik zeer grote vraagtekens bij! Het kunnen geweldige hulpmiddelen zijn, maar niet meer dan dat!

Laat een reactie achter

Stratos Blog hrm

De blogs in de categorie ‘hrm’ worden geschreven door Paul de Beijer

Paul de Beijer is sinds 2009 partner bij Lefit Recruitment – Interim & Coaching te Breda. Lefit verbindt opdrachtgevers en hoger opgeleide (interim)professionals en is overwegend actief in de domeinen ICT, Sales & Marketing & HR. 

Paul heeft organisatiewetenschappen gestudeerd aan de Tilburg University en is o.a. als HR adviseur werkzaam geweest bij KPN en ArboNed. Zoek jij nieuwe (tijdelijke) collega’s of denk je wel eens aan een andere functie, neem dan vrijblijvend contact met Lefit op voor informatie.

 

Reactie plaatsen

Door op 'versturen' te klikken ga je akkoord met de privacy statement en disclaimer van Stratosclub.nl.