Blog: Een goede ondernemer en dus een goede coach… Is dat zo?!?!

Als dat zo is, dan zou “ons” Nederlandse voetbalteam al heel wat prijzen in de wacht gesleept hebben. Daarmee heb ik denk ik het antwoord al gegeven…

Coache Eric Tak

Als goede coach heb je wel wat meer eigenschappen nodig dan alleen het talent om te scoren, een geboren leider of een effectieve teamspeler te zijn. Het heeft voor een belangrijk deel ook te maken met je karakter, je empathie en inlevingsvermogen en de intrinsieke drive om anderen écht verder te helpen.

Het zijn van een goede coach gaat dus verder dan het tonen van ‘sympathie’ waar men als het ware blijft steken in het tonen van medeleven. Met ‘empathie’ wordt gezocht naar een oplossing. Er wordt gestreefd naar resultaten, waarbij de gecoachte zich van het ene naar het andere punt begeeft. De coach leeft zich in, maar wel met een duidelijk doel voor ogen. De coach is ervoor om de ondernemer (en daarmee de onderneming) beter te laten presteren en is dus zeker niet zijn beste vriend. Uiteraard kan een bepaalde vriendschap ontstaan tussen coach en coachee, maar die mag de ontwikkeling van de coachee nooit in de weg staan.

Als een ondernemer een coaching traject doorloopt, is het erg belangrijk open te staan voor de mening van een ander die volledig kan afwijken van die van zichzelf. Hij of zij moet zich realiseren dat je als ondernemer de wind niet kunt veranderen, maar wel de zeilen. Persoonlijk heb ik ervaren dat ik de beste beslissingen uit mijn ondernemerschap gemaakt heb na het sparren met 2 tegenpolen. Uiteindelijk neem je zelf de beslissing, maar de mening van anderen is altijd waardevol. Het maakt je scherp en je wordt uitgedaagd om je potentiële besluit te toetsen.

Nog even terugkomend op de intrisieke drive om anderen te helpen. Vaak zie je dat al op jongere leeftijd tot uiting komen. Zelf heb ik vanaf de middelbare school in allerlei besturen gezeten. Opkomen voor de mede-student, de mede-ondernemers en later ook voor degenen die ik coachte. Je bouwt daarmee een bepaald netwerk op en doet ook zelf als persoon enorm veel ervaring op. Dit soort “taken” deed ik altijd naast mijn eigen bedrijf, waar ik soms ook zelf woelige tijden doormaakte.

Er wordt mij weleens gevraagd: ”Waarom doe je dat allemaal?” Het antwoord daarop is simpel. Het geeft MIJ als coach energie en perspectief en ook ik leer van de trajecten die we met elkaar doorlopen. Er wordt regelmatig gezegd dat de mensen die het drukst zijn en het “goed doen” het vaakst tijd vrijmaken om anderen te helpen. Zit er dan toch een kern van waarheid in de titel van dit blog?!?

 

0 reactie(s)

Laat een reactie achter