3 x V: een noodzaak voor jouw succes

Het doel van elke ondernemer komt neer op succes. De ondernemer die dat niet voor ogen heeft is een echte uitzondering op de regel. Maar wat is dat, succes? Succes is niet voor iedereen hetzelfde. Het is afhankelijk van jouw persoonlijke waarden. Waarom ben jij begonnen met ondernemen? Wat wil je er mee bereiken?

rob p voor blog

Natuurlijk zijn de financiële resultaten van groot belang. Als deze tegenvallen kunnen ze grote problemen opleveren. Maar alleen als je de wereld achter jouw cijfers kent begrijp je wat je moet doen om die cijfers te beïnvloeden. En gaat het je echt om die cijfers? Bepaalt het aantal klanten, de omzet en “likes”of je succesvol bent?

Als ondernemer gewaardeerd worden

In mijn optiek geldt dat wanneer mensen graag voor je werken, aan jou willen leveren en graag jouw producten en/of diensten afnemen, we het over echt succes hebben. Mensen uiten daarmee hun waardering voor jou als ondernemer.

Gebruik cijfers om te meten of je de juiste kant op gaat, maar zoek je succes in de gewaardeerde omgang met mensen. Gebruik de volgende 3 V’s als handvat:

  • Vrijheid
  • Vertrouwen
  • Verantwoordelijkheid

Als je deze geeft, kun je ze ook terug verwachten.

De 3 V’s die leiden naar succes

Vrijheid geven is een vorm van de ander respecteren. De ander wordt niet beperkt in zijn doen en laten, maar maakt als volwaardig mens de keuzes binnen de uitgezette koers.

Vertrouwen uit zich in de ruimte geven voor persoonlijke ontwikkeling en zo de ruimte geven om mensen hun eigen fouten te laten maken.

Verantwoordelijkheid ontstaat alleen wanneer in de basis vrijheid en vertrouwen worden gegeven. Jouw mensen voelen zich verantwoordelijk voor hun handelen. Zij zullen zichzelf meer gaan waarderen en daarmee zal ook waardering voor jou groeien. Evenals jouw succes!

Geweldige werksfeer én de juiste cijfers

Stel je voor dat alle medewerkers van jouw bedrijf zich deze drie waarden eigen maken. Ze respecteren elkaar, hebben vertrouwen in zichzelf en anderen en ze voelen zich verantwoordelijk voor wat er in het bedrijf gebeurt. Hoe zou je bedrijf er dan uitzien? En je succes?

Als leidinggevende moet je nu eenmaal het voortouw nemen. Als jij begint met deze waarden te geven, ben je een voorbeeld voor de anderen en bied je hen de mogelijkheid om ze ook toe te leren passen. En zo creëer je een succesvol bedrijf met een geweldige werksfeer en de juiste cijfers.

Want ja, cijfers meten moet. Maar alleen als middel. Laat het niet je doel zijn.

0 reactie(s)

Laat een reactie achter