De blinde vlek binnen persoonlijk leiderschap

Hoe kunnen organisaties zich positief ontwikkelen?  Hoe kunnen organisaties zich vernieuwen en innoveren? Dit lukt uitsluitend als er draagvlak is bij de medewerkers in die organisaties. De vraag blijft natuurlijk: “Hoe creëer ik dat draagvlak?”

afbeelding leiderschap

Er is steeds meer bewustzijn rondom ons heen dat medewerkers met een hoge kwaliteit van aandacht en bewustzijn vooruitgang creëren en dat dit de kwaliteit van de resultaten van een organisatie kan bepalen.

Wie dit op een mooie manier kan duiden is Otto Scharmer, professor aan de Massachusetts Institute of Technology. In zijn boek “Theory U”  stelt Otto Scharmer een inzichtsmodel voor. Hij suggereert in dit boek dat alle menselijke en sociale entiteiten (= systemen; organisaties; groepen) uit een bron kunnen tappen van verscheidene aandachtsvelden en dat de crises van onze tijd betrekking heeft op het zich niet bewust zijn van deze bron.

De bron van onze aandacht en actie blijft onzichtbaar voor onze normale modus van de waarneming. Dat wil zeggen, de bron van onze aandacht woont in onze collectieve blinde vlek. Onze zoektocht op deze reis is om de dode hoek te verlichten. Het blijkt een schets van een evolutionair proces vanuit een nieuw perspectief: Het perspectief van de zich ontwikkelende zelf.                        

Op de vraag aan Otto Scharmer om kort aan te geven wat de Kern is van Theory U, zegt hij in een interview in Management Scope het volgende: “‘Het draait in de kern om drie dingen: een fenomeen van wakker worden met een dieper niveau van bewustzijn. Van jezelf, van de wereld om je heen en van de dingen die er werkelijk toe doen. Ten tweede is het een grid en een taal, waarin je elkaar gaat begrijpen. En ten derde is het een methodiek, een proces dat je telkens weer kunt doorlopen om meer effectief te zijn als leider.”

Het model van Theory U wordt inmiddels door vele duizenden leiders over de hele wereld  ingezet. Dit ten behoeve van Persoonlijk Leiderschap en ten behoeve van het collectief.  Met veel succes.

Meer lezen en horen over hoe de principes en methode van Theory U toegepast  worden: https://www.presencing.com/about en https://www.youtube.com/watch?v=gF8wV9OlUHc

 

0 reactie(s)

Laat een reactie achter