Veelgestelde vragen aan Stratos

Doelstelling
Stratos is een praktijkgericht programma en geen cursus. Deelname aan Stratos maakt ondernemers meer bewust van de eigen bedrijfssituatie en de rol, die zij zelf in het bedrijf innemen. Door deze bewustwording krijgt de ondernemer meer inzicht in kansen voor groei en kwaliteitsverbetering voor zijn bedrijf.

Onafhankelijk
Stratos is een onafhankelijk platform voor en door ondernemers. Stratos heeft de rechtsvorm van een stichting. Met het formeren van Stratos Groepen voor mkb-ondernemers levert Stratos al 25 jaar een bijdrage aan de groei en continuïteit  van bedrijven in West-Brabant.

Verdienmodel Stratos
Voor het formeren en faciliteren van de Stratos groepen vraagt Stratos aan deelnemers een bijdrage. Ook het aantrekken, ondersteunen en accrediteren van Stratos Coaches neemt Stratos voor haar rekening.

Stratos Coaches
Iedere Stratos groep wordt begeleid door twee Stratos Coaches. De coaches zijn zeer ervaren ondernemers of managers van grote bedrijven.  De coaches leveren om niet uren. De  rol van de coaches is faciliterend en niet adviserend.

Tijdsbesteding
Deelname  aan een Stratos groep kost gemiddeld één dagdeel per maand. Stratos bijeenkomsten vinden plaats van 16.00 tot 20.00 uur. Het is tijd, die je jezelf en je bedrijf gunt om te werken aan je beleid of strategie. De tijdsbesteding verdient zich onmiddellijk terug in alle aanbevelingen en energie die je krijgt van andere ondernemers uit jouw Stratos groep.

Kosten
De kosten voor deelname aan een Stratos groep zijn € 1800,00 voor een jaar. Dit is inclusief het lidmaatschap voor de Stratos Club ter waarde van € 300,00. In de tweede en volgende jaren betaal je € 1.000,00 per jaar inclusief lidmaatschap. Het Stratos Club lidmaatschap is persoonlijk. De kosten voor deelname aan een Stratos groep zijn aftrekbaar als opleidingskosten.

Groepssamenstelling
Een Stratos groep bestaat uit een mix van circa 8 ondernemers uit verschillende branches. Bij de samenstelling van een Stratos groep wordt gekeken naar de bedrijfsfase en de grootte van de verschillende bedrijven. 

Start nieuwe Stratos groepen
Elk voor- en najaar starten er nieuwe Stratos groepen. Een nieuwe groep gaat pas van start wanneer voldoende ondernemers met kennis en ervaring aanwezig zijn om kruisbestuiving,  interactie en wisselwerking te kunnen garanderen.

Aantal bijeenkomsten en locatie eerste jaar
Een Stratos Groep blijft minimaal een jaar bij elkaar onder leiding van de coaches. De bijeenkomsten zijn maandelijks van 16.00 tot 20.00 uur. Iedere ondernemer is een keer gastheer op de eigen bedrijfslocatie.  Op de eerste (kennismakings) bijeenkomst worden in overleg de vervolgbijeenkomsten gepland.

Aantal bijeenkomsten en locatie vervolggroepen
Een Stratos Vervolg Groep blijft minimaal een jaar bij elkaar onder leiding van de coaches. De bijeenkomsten zijn een keer in de twee maanden van 16.00 tot 20.00 uur. 

Reactie plaatsen

Door op 'versturen' te klikken ga je akkoord met de privacy statement en disclaimer van Stratosclub.nl.