Een tevreden deelnemer blikt terug

“Door bij een andere ondernemer in de keuken te kijken, ga je zelf door een andere bril naar je eigen organisatie kijken”, aldus Lex Voermans, directeur-eigenaar Xelnet-ICT en oud-deelnemer van Stratos.

Lex Voermans-2

Toen ik in mijn hoofd bezig was met groei- en uitbreidingsplannen en ik ook wel wat vraagstukken had met betrekking tot het aansturen van mijn personeel, adviseerde mijn accountant me deel te gaan nemen aan een Stratos Groep. En daar ben ik hem tot op de dag van vandaag nog steeds dankbaar voor.

Door met elkaar te praten over de vraagstukken die de deelnemers van de groep bezighouden, kom je niet alleen tot een oplossing voor je eigen vraagstuk. Je leert ook juist van de vraagstukken die bij andere ondernemers spelen. En kom je erachter dat bepaalde zaken ook in je eigen organisatie spelen of toe te passen zijn.

Ik heb het hele traject met mijn Stratos Groep als bijzonder leerzaam ervaren. Niet alleen voor mij persoonlijk als ondernemer. Ook voor mijn bedrijf en mijn medewerkers heeft het daadwerkelijk iets gebracht. Ik ben echt door een andere bril naar mijn organisatie gaan kijken en heb veranderingen aangebracht in de manier waarop ik mijn personeel aanstuur. Er is meer overleg, de taken zijn beter verdeeld en ook collega's krijgen en nemen hun verantwoordelijkheid, waardoor ik niet meer altijd het eerste aanspreekpunt ben. Dit alles heeft er ook toe geleid dat de naamsbekendheid van mijn bedrijf gegroeid is en we meer aanbevelingen krijgen vanuit bestaande klanten.

Ook nu, na mijn deelname aan Stratos, heb ik uiteraard nog plannen en ambities. En die ga ik met vertrouwen en enthousiasme tegemoet! Sta jij ook voor bepaalde uitdagingen of worstel je met bepaalde vraagstukken? Blijf er niet mee lopen en probeer het niet alleen op te lossen. Ik adviseer je echt deel te nemen aan een Stratos Groep. Je leert zo veel van en mét elkaar!. Die wijsheid wens ik ook jou van harte toe!

Lex Voermans, directeur-eigenaar Xelnet-ICT