Rob Kruyswijk

"Ondernemers het idee geven, dat er alternatieven zijn"

Mijn motivatie als Stratos Coach:

"Ondernemers nieuwe wind onder de vleugels te geven. Ze weer het idee te geven dat er alternatieven zijn. Dat er andere mogelijkheden zijn dan die, waarin ze vastgelopen zijn. Voor ondernemers, door ondernemers. Vanuit de praktijk van vaak totaal verschillende takken van sport kun je leren. Ik wijs graag de weg, daar ligt mijn kracht.
Als een ondernemer de Stratos bijeenkomsten verlaat met nieuwe inspiratie en hernieuwde inzichten dan denk ik altijd weer “missie geslaagd”.

Waar sta ik voor:

“Ik ben een ondernemer die laat in zijn loopbaan de kans kreeg om te ondernemen. Door de daad bij het woord te voegen dat ik het wel beter kon ben ik in het gat gestapt dat achterbleef na het faillissement van mijn toenmalige werkgever. Aan de vaktechnische kant klopte alles, aan de ondernemerskant ontbrak veel kennis. Kennis die je razendsnel opdoet door “learning by doing”, oftewel meerdere malen met je neus tegen de muur aanlopen. 

Door deel te nemen aan Stratos kwam de zo broodnodige kennis tot mij. Praten met collega’s in een totaal open maar bovenal vertrouwelijke sfeer. Niets bleef onderbelicht, rapportages kwamen op tafel en met elkaar en voor elkaar is mijn Stratos-tijd een geweldige leerschool geweest. Door die ervaring heb ik een bedrijf kunnen uitbouwen van € 100K- naar een kapitaalkrachtige en succesvolle onderneming die ik na 12 jaar heb kunnen verkopen aan een grote Zwitserse speler in onze industrie. Ik voer nu voor de nieuwe eigenaar nog 5 jaar het management van “mijn” onderneming. Deze ervaring breng ik mee naar Stratos. 

Opdrachtgevers zeggen over mij dat ik een enthousiast en doelgerichte bezig is en vaak onorthodoxe oplossingen vindt. Een probleem is daarom nooit een probleem maar een uitdaging. Zo sta ik ook als coach in Stratos. De deelnemers in een veilige en open structuur hun verhaal laten en ze zelf laten ontdekken dat het ook anders kan en te laten ervaren dat onoplosbare problemen nauwelijks bestaan. Het geloof in eigen kunnen en willen te revitaliseren".