Vissenkop

Hoe gaat leiderschap ook alweer in z'n werk? Wat is het verschil tussen dringend en belangrijk? Jan Willem weet daar het antwoord op! 

OB82100

Dit stuk gaat niet over vis, maar over leiders. Over hen die de verantwoordelijkheid voor een groep op zich nemen of dat zouden moeten doen. Directeuren die klagen over de kwaliteit van hun mensen of afdelingshoofden die klagen over de sfeer op de werkvloer. Leiders van groepen die een negatieve mening hebben over de mensen aan wie zij leiding (zouden moeten) geven. Het teamhoofd dat klaagt dat er een saboteur in zijn groep zit. Ik stel me dan altijd de vraag hoe het zo gekomen is. Wie er verantwoordelijk was voor de sfeer in de groep. Wie het heeft toegestaan dat die saboteur er nog steeds werkt. Het antwoord is te vinden bij de visboer: vis begint te rotten aan de kop.

Dringend?
In de “Zeven eigenschappen van effectief leiderschap” legt Stephen Covey uit dat je werkzaamheden kunt indelen in dringend/niet dringend langs de ene as en belangrijk/niet belangrijk langs de andere as. Voorbeelden: Dringend/belangrijk: een belangrijke machine valt stil vanwege slecht onderhoud. Niet dringend/belangrijk: onderhoud aan het machinepark. Dringend/niet belangrijk: een vriend wil je nu spreken over het weer. Niet dringend/niet belangrijk: een vriend wil je een keer spreken over zijn laatste vakantie. Bij belangrijke zaken geldt het volgende: besteed te weinig aandacht aan de niet-dringende zaken en ze worden vanzelf dringend. Onbelangrijke zaken kun je doen als de belangrijke zaken gedaan zijn.

Persoonlijk ontwikkeling
Het valt me op dat weinig mensen met enige regelmaat een goed boek lezen of een inspirerend filmpje bekijken op bijv. www.ted.com. Het blijven ontwikkelen als mens, ondernemer, leidinggevende etc. lijkt me heel erg belangrijk. Mijn redenering is eenvoudig: onze omgeving verandert continu, dus wij kunnen het ons niet permitteren om dezelfde te blijven. Wij moeten in elk geval steeds effectiever worden en als het kan ook efficiënter. Maar ja, hoe belangrijk ook, het is niet dringend… Wacht echter niet te lang, want zoals gezegd; te lang niet doen wat belangrijk is, maar niet dringend wordt vanzelf een keer dringend. Het argument “geen tijd” is ook te vergelijken met een dier: dit is al snel een kip-en-ei redenering. Zou je niet meer tijd hebben als je effectiever en efficiënter werd?

0 reactie(s)

Laat een reactie achter

Stratos Blog Coaching

De blogs in de categorie ‘coaching’ worden geschreven door Jan Willem Jansen

Jan Willem, wat doe je precies? Ik vertel dat ik gesprekspartner ben voor leidinggevenden en ondernemers. Mijn gesprekken gaan over leiderschap het bepalen van je zelfbeeld en het maken van keuzes, durf tonen en het beheersen van conflicten en communicatie. Mijn kennis en ervaring deel ik met hen in de twee boeken die ik heb geschreven, in gesprekken, workshops en lezingen.

Jan Willem Jansen is op zijn 18e begonnen als registeraccountant en tien jaar later partner geworden bij een accountantskantoor. Jan Willen koos toch voor het vrije ondernemerschap en helpt je om ambities waar te maken. 


 

Reactie plaatsen

Door op 'versturen' te klikken ga je akkoord met de privacy statement en disclaimer van Stratosclub.nl.